fredag 3 oktober 2014

Fjärde riket s. 57-72

Tredje riket är det som Hitler ville skapa för att bli av med judar. Han ville skapa ett Tyskland där bara tyskar skulle leva tillsammans. Detta gjorde han ändå på ett smart sätt. Ett otroligt smart sätt faktiskt. Det sämsta man kan göra för att ta makten är att bara försöka göra en revolution över en natt. Liksom bara stiga upp på morgonen och bestämma sig för att nu ska det bli si eller så.

Om man börjar gå i mot folk så är det klart att en stor mängd människor stretar i mot, liksom protesterar, markerar ett nej och att de inte vill vara med på vad nu den personen vill. Det bästa sättet är inte att gå till folket, utan att folket ska gå till honom.

Då fanns där en kejsare som ville att Tyskarna skulle ha ett eget rike där dem är själva och enade om att vara ensamma och stöta ut alla andra som inte hörde till. Hitler levde efter denna ideologi.

Personerna i boken vill skapa ett fjärde rike. Alltså vill Blenda skapa ett fjärde rike där hon sitter på tronen och bestämmer och styr över klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar