onsdag 1 oktober 2014

Fjärde riket s. 36-56

"Han är inte alls lika snygg som Noa. men han går i gymnasiet och spelar i Noas band. En gång har Penny hånglat med honom, enbart för att han är en del av Noas värld. Det var vidrigt."

Någonting som alla någon gång fallit för är grupptryck. Det behöver inte vara första gången men dricker, första ciggen man röker eller bara befinna sig i en umgängeskrets med alla statushöga, utan det kan lika gärna vara att man inte vill ha några speciella kläder på sig eller just som Penny gjorde. Hånglade med en kille som hon egentligen inte ens tycker om, en kille hennes ögon inte fastnar på för en sekund.

Jag tycker att det är synd. Det är synd att det är så, det är synd att vårt samhälle förvrider sanningen och får än att göra både det ena eller de andra för att få en glimt i rampljuset. Allvarligt så förstår jag faktiskt inte, vad är det som gör en "cool" och skaffar än status genom att bara som en död fisk följa strömmen. Bara låta den svartvita bubblan omsluta sig utan att våga gå ur, eller bara hårt sätta ner foten för vad man tycker är fel.

Det här med status är ändå en lustig grej, att vi människor kan vara så besatta av att stå i centrum, att folk ska kolla på oss och kasta oss i luften så att vi gör grejer vi inte vill bara för att få uppleva några sekunder utav guld. Kom igen, vi ska stå upp för oss själva, våga säga neka eller följa saker man vill, för att stå upp för sig själv. Det är det som borde klassas som coolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar