torsdag 24 april 2014

Praodagbok, 24/4-14, Team Sportia

Ja du, tredje dagen här och det är inte mycket som ändras, liksom alla jobb går runt, runt och runt. Som praktikant för man ju inte ta hand om de största grejerna och inte ändra saker för mycket.
Men saker flöt väl på, galga, larma, sätta på storleks-pluppar, dra upp dragkedjor, städa, göra snyggt och liknade saker jag gjort tidigare dagar.

Att jobba i just en sportbutik kanske inte är det jag ska hålla mig till när jag blir äldre, kanske som extra-jobb, men inte på heltid. Jag har helt enkelt inte intresset till sportkläder, kanske någon annan sorts butik, trots att det är ungefär samma sak, men att jobba med kläder runt omkring sig som man själv tycker är jättefina eller med saker runt om sig som man tycker supermycket om kanske verkar lite roligare?
Jag har trots allt hjälpt till mycket här i nästan hela mitt liv, så att bryta mönstret i vuxenlivet kanske inte vore helt fel? Men vad vet jag? Jag låter framtiden hålla på det några år.

Imorgon är jag ledig, det vill säga att det är min sista dag här, eftersom att det är mammas och pappas butik har jag lätt att ta igen tiden jag missade lite då och då, men jag känner ingen riktig förlust på min missade dag, de jobben jag får göra här kan jag så väl så att jag skulle kunna göra dem i sömnen.

onsdag 23 april 2014

Bakom den glamorösa hästsporten ligger ett enormt arbete

Lite nervös ar jag allt när jag klev in i det välbekanta stallet på måndags morgonen, men det släppte snabbt när jag väl kommit igång, det är ju samma gamla vanliga stall som för tre år sedan då jag befann mig här som sist. 
Snabbt insåg jag också hur mycket arbete det låg bakom stallet och hästarna.


Det pirrar nervöst till i magen, att återvända till en plats där man en gång befann sig ofta är både roligt och spännande. Att liksom komma tillbaka, se alla välbekanta ansikten och se stallet, hästarna och gården som är sig likt, trots de tre åren jag har varit borta här ifrån, det känns som om de tre åren aldrig gått, utan att jag är tillbaka som 11-åring och nervöst går igenom stallet, förbi alla hästrumpor med olika färger, alla står dem och äter fridfullt i sin spilta.
Nu är jag tillbaka, igen, äntligen.

Dagarna rullade på, både segt och snabbt och trots att mockingen halvt tog kol på både rygg, axlar och nacke så njöt jag ändå av det lite nostalgi låg i luften och jag kände att jag faktiskt saknade stället en aning, för tre år sedan var trots allt detta stora ridskolestall den bästa platsen på jorden för mig. Att bara få dra in doften av häst igenom näsan samtidigt som man lyssnar till hästarnas rogivande tugganden.

Det flyter på, på eftermiddagarna kommer det nya barn in i stallet, i det stallet man jobbat i hela dagen för att få det att se snyggt, rent och prydligt i, dem har ingen som helst aning hur mycket jobb det egentligen ligger bakom det.
Jag tror att det är svårt för folk som inte håller på med hästar att förstå det, vilket arbete det egentligen ligger bakom hästsporten. Tävlingarna som visas på tv ser enormt glamorösa ut med ryttare klädda i vita ridbyxor och glänsande kavajer som flyger över hinder på 160cm eller rider maffiga dressyrprogram. Där syns resultatet utav den den stenhårda träningen och stallgöran som görs vardagligen.

Det var på torsdag morgon jag tog mig till kontoret för att göra min intervju med Lisa, som hade hand om mig under min praktik.
Jag öppnade dörren och möttes av vispande svansar och sniffande nosar, på kontoret är det överfullt av hundar i alla dess storlekar.

Jag sätter mig ner på en kontorsstol med antecknings-blocket i knäet.


- Vad har du för utbildning, alltså vilken linje?
- Jag gick naturvetenskap på gymnasiet, fortsatte sedan med hästhållning och gick sedan en ridledar-hållning.

- Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? 
- Jag börjar klockan 7 på morgonen, då är det hästarna som ska ut, sen är det ungefär det du har gjort, alltså, utsälpp, mockning, sopning, insläpp. Sen har jag även ansvar av alla ridskolans hästar, allt med sjukvård (vaccinationer, skador och liknande), har kontakt med alla som har sin privathäst på gården och håller koll på helgpersonalen. 

- Hur länge har du jobbat här?
- Jag fick min fasta anställning här i januari 2002

- Trivs du här? Varför/varför inte?
- Ja, jag trivs jättebra!

- Är du nöjd med lönen?
- Ja, eller alltså man vill ju alltid ha mer. 
Nej, men i alla fall, vi får ha häst här på gården näst intill gratis, och att ha häst uppstallad i Göteborg är inte det billigaste, så det är en stor fördel, så ja, jag är nöjd. 

- Hur är arbetsmiljön här?
- Bra, men man strävar ju alltid efter bättre. 

- Vad finns det för risker i jobbet?
Hästar är levande varelser, dem har egna åsikter och dem är stora och riktigt starka, dem kan i stort sätt göra vad dem vill om dem har lust. Det är ju även ganska stor skaderisk.
Förslitningsskador kan ju också tillkomma med tanke på allt tungt arbete man utför varje dag. 

- Hur många är det som jobbar här?
- Ca 17 olika, då är det gårdspersonal, ridlärare, cafépersonal och liknande. 


Nöjt gick jag ur kontoret igen, intervjun fick mig att inse ännu mer om detta stora jobb och minst sagt ansvar.

Veckan rullade på ganska fort, på hästryggen fick jag sitta några gånger och med värkande axlar, nacke och armar kan jag lugnt säga att jag somnade gott i min egna säng på fredags kvällen - efter att jag ridit min egna häst här hemma förstås!


Praodagbok, 23/4-14, Team Sportia

Jag tror att jag för tillfället är bäst i världen på att vika t-shirts och pikéer, vilket jag gjorde hela förmiddagen i stort sätt. Men nu kan jag i alla fall lova mamma att det ligger väl-vikta tröjor i byrån hemma. Om jag orkar vika efter allt jag vikt vill säga...
Dagen går snabbt, jag fick även sopa lite, larma kläder, lära mig kassan och göra i ordning en vägg med nya kläder, sen är det väl ungefär samma jobb som igår.
På dagarna är det inte värst mycket rullians, vilket jag har förståelse till eftersom att de flesta går i skolan eller jobbar.
Frågade mig själv igår, "varför har egentligen affärer öppet på dagarna, just då alla jobbar?", sen kom jag ju på att om alla butiker skulle ha öppet på eftermiddagarna/kvällarna så skulle det vara folk som jobbade då med, så det går inte ihop på något sätt... Kanske bäst att det fortsätter som det brukar ändå...

tisdag 22 april 2014

Praodagbok, 22/4-14, Team Sportia

Att arbeta på Team Sportia är för mig ingen ny grej, enda sedan jag var riktigt liten har jag hjälpt pappa i butiken, så det är inget nytt.
En sportbutik kan man ju tro att där är det sportigt och så, men i själva verket är det samma sak som vilken klädbutik som helst, eller kanske att man måste ha lite koll på vad man säljer till vad, men det är egentligen bara massa butiksjobb, som att hänga upp kläder på galgar, prismärka, larma, hänga upp, rätta till, vika om, dra upp dragkedjor, räkna cykeldäck, packa upp nytt, ja, det är väl ungefär så min dag har sett ut idag.

söndag 13 april 2014

Praodagbok, 11/4-14, Billdals Ridklubb

Morgonen fick jag börja med att plocka in hinder och bygga bana till en hoppträning som skulle hållas på morgonen.
Sen så var det som vanligt stalltjänsten som skulle göras.
Vi fick också göra i ordning två ponnys som skulle gå nästa lektion och sedan skritta fram dem för hand så att dem var lite uppvärmda tills träningen.
Sen så fick vi göra i ordning de hästar som hade vart på hoppträningen och släppa ut dem.

Sen var det lunch och allt flöt på som vanligt, vi blev snabbare klara denna dag och fick sluta tidigare, passande på en fredag tycker jag!

Praodagbok, 10/4-14, Billdals Ridklubb

Antar att det kanske blir tråkigt i längden om att bara höra exakt samma saker hela tiden, så jag säger bara att vi gjorde stalltjänsten denna morgonen. Vilket innerbär utsläpp, mockning, och att sopa stallgången.
Halva stallet var redan mockat så att vi skulle hinna med att ta Bambi, som unghästen heter. 
Så det gjorde vi, jag fick longera ett tag först, sen fick jag hoppa upp och rida. 
Eftersom att jag har haft unghäst i ett par år nu så kände jag ändå att detta skulle funka bra och det gjorde det också. Ponnyn var superfin med en otrolig bra stam, och ifall man gjorde rätt, då gjorde hon rätt. Bara sitta tillbaka lugnt, stadig hand och stadig skänkel, göra halvhalter genom att bara spänna magmusklerna, då gick hon på riktigt fint.
Jag fick även skritta ut en sväng, det är roligare för hästen än att skritta inne i ett ridhus. 

Efter lunchen fick jag hjälpa till att bära hindermaterial innan den vanliga eftermiddags stalltjänsten skulle göras. Där ingår det ta in hästar, fodra, sopa, mocka, visitera, göra i ordning hästar, sen så mockade vi de två stora hagarna också så att dem skulle vara rena inför morgondagen. 

Praodagbok, 9/4-14, Billdals Ridklubb

Så nu sätter jag mig än en gång och skriver vad jag har gjort idag och alla nya intryck.
Dagarna går i ett och om man låter ögonen svepa över texten så står det ungefär samma saker överallt. Det är bara minimala grejer som ändras i mitt schema varje dag. Mycket samma arbeten blir det.

Klockan 8.30 började jag idag och det var hästarna som skulle ut först trots att regnet öste ner över staden Göteborg. Med god min fick man släppa ut dessa 80 filurer med tanken i bakhuvudet att 40 utav dem några timmar skulle komma in, säkert alldeles leriga och till mitt jobb hör det till att borsta dem...

Nummer två på listan var mockningen, det mest betyngande arbetet. Men det är bara att börja, trots att nacken, axlarna och armarna värker på grund av tidigare dagars jobb.
Men tydligen tog det inte så lång tid som det kändes, vi var klara långt tidigare än vad som var sagt med stalltjänsten och detta ledde till att vi fick ta in en ungponny som skulle sättas igång.

Jag fick longera den (när man longerar har man en lång lina som man fäster i bettet, hästen får springa runt än i en cirkel, används vid inridning eller när man vill få bort lite onödig överskottsenergi på hästen).  Den andra praktikanten fick sitta upp och skritta den lite grann, det ska jag få göra imorgon.

Sen var det lunch och som vanligt efter lunchen ska hästar in, det ska visiteras, borstas och stallgången ska sopas. Eftermiddagarna går snabbt.

Att göra rent i ett stall är då ett evigt arbete.

lördag 12 april 2014

Praodagbok, 8/4-14, Billdals Ridklubb

En halvtimma senare började jag idag, klockan 9.00, ponystallet var redan gjort och då var det 21 hästar mindre att släppa ut, även 21 hästar mindre att mocka åt.
Men de 60 återstånde hästarna skulle ändå ut och 20 boxar skulle mockas åt.
Anledningen till att min arbetsdag började en halvtimma senare idag var att det var personal-möte, medans dem hade det så fick jag och den andra praktikanten gå runt i båda stallarna och kolla så att alla hästar hade en saltsten, ren vattenkopp och ett rent bett.

Först efter det var det lunch.

Efter lunch var det samma visa som igår, täcken av, visitera, kratsa hovar, sopa och göra i ordning ponnyerna som skulle gå första lektionen. Att mocka hagen tillkom dock också.

Jag har länge sagt att jag inte skulle vilja jobba med hästar när jag bli äldre, och det står jag fast vid. Trots att jag tycker att detta är en rolig praktik och så, men jag tror inte att detta är något jag skulle vilja göra varje dag, dag ut och dag in.
Alla barn och ungdomar som anländer vid 4 till stallet, dem har inge som helst aning om allt slit och jobb man gjort under dagen för att stallet ska se ut så som det ser hur, för att hästarna ska stå där klara i sina boxar och spiltor, att alla hästar ska må bra. Allt jobb vi och ridlärarna har lagt ner under dagen och då gör det lite ont att veta att för 3 år sedan så var jag en utav dem.
Att jag för 3 år sedan även var lika ovetande som dem.

Praodagbok, 7/4-14, Billdals Ridklubb

När jag vid 8-tiden idag klev in i det välbekanta stallet så ilade det faktiskt till i magen. Lite nervositet var det nog allt, men jag var nog mest extremt glad över att jag var tillbaka på ridskolan som jag en gång lärde mig rida på.
Jag fick börja med att sopa entrén, så att den skulle vara fin inför dagen och eftermiddagen då alla ridskole-elever skulle anlända.
Sen var det utsläpp, det svåraste av allt första dagen. Först är det ungefär 40 lektionshästar som skulle ut i sina hagar, på det var det sedan ca 40 privathästar som också skulle ut i sin egna hage.
Att hitta alla dessa hagar och sätta rätt häst på rätt ställe var inte det lättaste, så det låg en del jobb i det, jag kände mig otrolig vilsen.

Sen var det bara med god min att greppa en skottkärra och en grep och börja mocka. Jag började mocka i ponnystallet, där finns det 21 spiltor och slitigt var det allt, det säger min nacke i alla fall nu några timmar senare. Mockningen på måndagar är lite mer slitsamt än de andra dagarna, måndagar är deras "strö-dag" vilket menas med att man strör boxarna med lite extra spån inför veckan. Då måste jag vara extra noggrann med att ta bort allt äckligt så man inte lägger in fräscht spån på en äcklig botten.

Sen var det lunch i en timma.

Efter lunchen ska hästarna in igen, fast bara lektionshästarna, och då ska alla täcken och grimmor av. Även så ska alla visiteras, vilket är att man kollar igenom hästen efter sår, svullnader och kratsar hovarna och ser till att hästen är välmående.

Första lektionen för dagen är rid-lekis, det är småbarn så då hjälpte vi till att göra i ordning alla hästarna som skulle vara med.
En lång stall-dag med otroligt mycket slit och arbete var det i alla fall, men kul hade jag samtidigt.

fredag 4 april 2014

Fortsättning följer... (ej klar)

Jag går längst gatan, finkläder alltså? Har jag ens sådana?
Jag går förbi en skyltfönster där snygga kavajer hänger på rad.. Om man kanske skulle gå in och prova? Bara för att för en gångs skull göra ett gott första intryck?
Mina tankar vandrar iväg till min garderob där hemma, kanske hänger det något där? Man kanske inte ska köpa till sig en massa saker innan jag ens har bestämt mig ifall jobbet är bra eller inte. 
Jag slänger en till hastig blick till skyltfönstret i affären och bestämmer mig för att leta i garderoben efter något som skulle passa. 

Jag knyter handen om tummen i fickan, jag hoppas verkligen att detta blir ett jobb jag känner mig bekväm med. 
Trots att det kanske blev lite fel, men jag menar, jag har redan testat det mesta, kanske det inte är si hemskt kul att vara vaktmästare, för vem vet om detta kanske är det roligaste som finns. 

Jag kommer hem, slänger en utav Metro-tidningarna på bordet i köket, dem finns gratis att ta vid busshållplatser och jag brukar lätt snappa åt mig en när jag passerar. 
Dörren till sovrummet står på glänt och jag går in där, öppnar min garderob och möts av en T-shirt som faller ner från en hylla. Jag tar snabbt tag i den, skrynklar ihop den och slänger upp den på hyllan igen. 
Jag kollar på galgarna, och mycket riktigt hänger där lite finkläder. 
Jag byter om till dem, det var riktigt längesedan jag använde detta och finbyxorna är ett par decimeter för korta. 

Kritiskt granskar jag mig i spegeln, ifrån topp till tå. Jag försöker hålla mig för skratt. Jämfört med mina sportiga jackor och hängiga jeans så är detta så långt ifrån mig man kan komma. 
Jag slänger av mig kepsen och kastar den som en frisbee till sängen där den landar mjukt. 
Jag drar handen i mitt kortklippta hår. Trots att detta är så långt ifrån hur jag vardagligen ser ut kan jag inte låta bli att le lite lätt, jag ser faktiskt hyfsad ut.

Helgen går, nästan varje kväll avslutas med att jag står och kråmar mig i mina finkläder, jag vill känna mig bekväm, jag vill känna att jag passar i detta och jag vill absolut kunna känna att jag kan gå ut i detta utan att känna mig iakttagen varje stag jag tar. 
Även undrar jag om det är någon speciell jargong på stället. Mina ordval och mitt slangiga språk kanske inte alls passar in. Att kunna hålla en diskussion seriös med vårdat språk kanske är det jag måste öva på till mestadels. 

Jag slår snabbt upp ögonen och hoppar upp ur sängen, hjärtat bultar hårt och jag slänger en hastig blick på klockan. Jag andas ut och försöker få mitt hjärta att sluta slå så himla snabbt. 
Jag hade vaknat upp ur en dröm då jag kom försent min första dag till jobbet, det får INTE hända. Det ska inte hända, det är inte okej, för det är nu jag ska vända detta, jag ska börja ta tag i mitt liv. Ta tag i mitt yrke och verkligen satsa för att kunna få ett grymt jobb som verkligen passar mig. 

torsdag 3 april 2014

Dumbstruck

I can't say they stole the stars
Jag kan inte säga att de stal stjärnorna

And put them in your eyes, girl
Satte dem i dina ögon, tjejen

I can't say you stopped my heart
Jag kan inte säga att du stoppade mitt hjärta

And i need CPR
Och att jag behöver CPR

I can't really say, "I want you for my birthday"
Jag kan inte riktigt säga att jag vill ha dig på min födelsedag

I've already gone through every cliché
Jag har redan gått igenom alla klyschor


Whatcha say when you fall in love
Vad säger du när du blir kär

Words are never enough
Ord är aldrig tillräckliga

It's all been done
Allt har redan gjorts

It's all been said before
Allt har redan sagt förut

I gotta look for ways
Jag kommer kolla efter sätt

To strike the perfect chord
För att hitta de perfekta ackordet 

Gotta go against the flow
Måste gå i mot strömmen

Break the mold
Bryta formen

But how am I supposed
Men hur är jag menad

To think it up
Att tro det upp

When I'm, dumbstruck
När jag är mållös


Baby, everything is so, overdone
Älskling, allt är så tillgjort

But i guess you really know it when
Men jag gissar att du redan vet det när

Two hearts, beat as one
Två hjärtan, slår som ett

But if I say my love for you
Men om jag säger min kärlek för dig

Grows stronger with each day
Växer sig starkare för var dag

Could you forgive these
Skulle du förlåta dessa

Unspeakable clichés
Avskyvärda klyschor


Whatcha say when you fall in love
Vad säger du när du blir kär

Words are never enough
Ord är aldrig tillräckliga

It's all been done
Allt har redan gjorts

It's all been said before
Allt har redan sagt förut

I gotta look for ways
Jag kommer kolla efter sätt

To strike the perfect chord
För att hitta de perfekta ackordet 

Gotta go against the flow
Måste gå i mot strömmen

Break the mold
Bryta formen

But how am I supposed
Men hur är jag menad

To think it up
Att tro det upp

When I'm, dumbstruck
När jag är mållös

It's all been done
Allt har redan gjorts

It's all been said before
Allt har redan sagt förut

I gotta look for ways
Jag kommer kolla efter sätt

To strike the perfect chord
För att hitta de perfekta ackordet 

Gotta go against the flow
Måste gå i mot strömmen

Break the mold
Bryta formen

But how am I supposed
Men hur är jag menad

To think it up
Att tro det upp

When I'm, dumbstruck
När jag är mållös


Gotta go against the flow
Måste gå i mot strömmen

Break the mold
Bryta formen

But how am I supposed
Men hur är jag menad

To think it up
Att tro det upp

When I'm, dumbstruck
När jag är mållös


Ord:

dumbstruck - mållös
cliché - klyscha
overdone - överskattat/tillgjort
unspeakable - avskyvärd


Summary:

The song is about a boy and a girl, they are in love with each other. But when she tell him a lot of good things and compliments he can't tell them back. Because she is so perfect, he doesn't find any words to describe her, he's dumbstruck.



Notthing Hill - summary

The story is about William Tacker, a man who lived with another man in an apartment, and the other man.. He's called Spike and he's.. Special, yes, very special. Not the guy I had look at if i met him in the street.
William Tacker works in a bookshop, his "girlfriend" has broken up with him a long time ago.

The bookshop is not very popular, it's many boring books in there and they are expensive. But one day when it's only William who works in the shop Anna Scott, a famous actress from America visit the shop.
He start to be very nervous, tell her that the books are boring in there, because who wants to sell a bring book to Anna Scott?
She buy a book anyway and only a few minutes later, she's gone. William can't believe what just happend.

It's the end of the day and William has bought orange juice, he was a bit clumsy and with a corner he crashet in to a woman. The orange juice is all over her and he said "I'm so sorry, really, really sorry". And then he looked up. It's was Anna Scott. He ask her if she want's to follow him home so she could wash up.
She do it, and when she was finished and she would go, suddenly they kissed.

It was a beginning of something big in Williams life. He was in love again. He take every chance to met her and they kiss more times.
But one day when they went to Anna's hotel room her "boyfriend" was there, William is very sad.

He isn't over her, he will never be. He start's to date other girls, but no one is like Anna. He's so sad, why he fall in love with someone he never will get?
But one day when he's home, it's knock on the door. When he open it, Anna was outside. He was very sad, she was completely destroyed, pictures on her had leaked and she don't want it.
William who still is in love with her helped her and when they woke up next day they woke up in the same bed......



  

onsdag 2 april 2014

Veckans nyhet v.14

Söndagen den 30 mars avled en reporter, han var höll på djurgården. 40 minuter innan matchens avspark ska denna mannen blivit misshandlad och han hittades med svåra skador. Han fick hjärt-lungräddning på plats och fördes i ambulans till sjukhuset.
Strax efter 15.00 så kom beskedet, denna man hade avlidit. Matchen bröts i 42:a minuten och det är än så länge oklart ifall matchen ska spelas klart.


Jag tycker att det är helt galet att händelser som denna kan uppstå, bara för att någon har en annan färg på tröjan. 
En människa ska för guds skull inte behöva sätta livet till bara för att den håller på ett annat lag. Det kommer verkligen inte se bra ut för själva fotbollen.

Sporter uppkom väl för att det skulle vara kul, för att folk skulle hitta en sak som passar än själv, någonting man njuter av, älskar och man faktiskt känner sig otroligt bra på.
Att tävlings-instinkterna tar över så mycket så att en man ska misshandlas till döds... Förlåt och rätt mig om jag har fel, men jag förstår verkligen inte anledningen till det.

Om vi istället skulle vända på steken, jag älskar fotboll och var på matchen och håller på Hälsingborg. Självklart ser jag ingen anledning till att döda, men jag tycker synd om de övriga som håller på detta lag.
Någon/några dödade en man i Söndags, men att dra alla över en kant, det är självklart, detta kan inte vara roligt för personerna som håller på Helsingborg. Jag hade vart jätteledsen,
Det är så många människor, flera hundra, som inte ens har med saken att göra, egentligen.

Tycker också att det var väldigt fint att alla verkade inse att detta var fel, även dem från Helsingborg, att alla sände fina tankar till hans familj, för han har också en familj.
Hans barn kommer få lida av detta hela deras liv.

Jag förstår också att denna 28-årige man har gått in till polisen och medgett sig som skyldig för en del av händelsen, jag tror att jag också hade gjort så.
Jag hade aldrig kunnat leva med att "jag har dödat en man", att gå tillbaka och försöka leva ett vanligt liv efter det, nej, absolut nej, för mig är tanken omöjlig.
Men jag tycker också att det är starkt, helt otroligt, sjukt starkt av honom att göra så.
Folk är dömande nu för tiden, så mycket rykten, så mycket dömande blickar han kommer få om sig.
Men jag tycker att det var helt rätt att göra så, att anmäla sig själv, för trots att man omöjligt kan ha ett bra samvete med vetenskapen om att man dödat någon så kan det i alla fall vara lite renare ifall jag hade sagt att det var jag.

Det kan man liksom jämföra till min verklighet och mitt liv. Ifall jag har gjort något jättefel, fel eller bara något dumt, om man säger till då, ber om ursäkt eller vad som helst, då går man därifrån 20kg lättare sen, trots att mitt egna samvete brukar gnaga sönder mig trots att jag bett om ursäkt och den blivit godtagen.
Men det får man ta, det tillhör konsekvenserna, man ska ha lite dåligt samvete ifall man har gjort fel, det är mänskligt, det hör till.

Men hur dåligt samvete han än har och hur många gånger han än ber om ursäkt kommer inte mannen börja leva igen, det går inte att laga, det blir inte bra igen. Mannen är borta, och jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att alla fotbolls-tokiga lär av detta "misstag", börjar inse att fotboll ska vara kul, för visst är det därför man spelar?


Källor: 
http://www.expressen.se/kvallsposten/djurgardssupporter-avliden-efter-brak/
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/djurgarden/article18634510.ab
Kvällstidningar, kanske inte de bästa källorna man kan hitta, kollade dock bara lite smått på dem. 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/supporters-intar-helsingborg
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5823647
http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2326628-supporter-misshandlad-till-dods
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5823631
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2835&grupp=10560&artikel=5823707
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5824911
Mer trovärdiga källor.

En anställningsintervju

1. Tryckeri, butiksbiträde, dagis, fågelaffär, bensinmack, hamburgekiosk, akvariat,

2. För att han har haft problem att hålla sams med chefer, vart utsatt för hårda ord, inte accepterat reglerna, varit anställd kort tid eller han inte var rädd att säga ifrån.

3. Novell

Kommentera vatten-filmen

tisdag 1 april 2014

Perfect for me

You sit in the bathroom and you paint your toes
I sit on the bed right now and I sing you a song
It's not always easy, but somehow our love stays strong
If I can make you happy, then this is where I belong

(Chorus)
And I'd just like to say
I thank god that you're here with me
And I know you too well to say that you're perfect
But you'll see, oh my sweet love, you're perfect for me

I know all your secrets, and you know all of mine
You're always here to hold me up when I'm losing my mind
I wish that I was stronger so that I had more to give
I'll share everything I have and we'll find a way to live

Chorus

Even after all this time, nothing else I ever find
In this whole wide world can shake me like you do
Its true that something so sublime that there aren't words yet to describe
The beauty of this life I've made with you

And I'd just like to say
I thank god that you're here with me
And I know you too well to say you're perfect
But you'll see oh my sweet love you're perfect for me
And I know you too well to say you're perfect
But you'll see of my sweet love you're perfect
Oh my love I swear you're perfect
Yes I promise, you're perfect for me



Översättning:

Du sitter i badrummet, och du målar dina tånaglar
Jag sitter på sängen just nu och sjunger en sång till dig
Det är inte alltid lätt, men någon vi älskar försöker vara stark
Om jag kan göra dig glad, då det är där jag hör hemma

Och jag vill bara säga, jag tackar gud för att jag har dig här med mig. 

Och jag känner dig så väl, för att veta att du är perfekt, och du ser, min söta kärlek, du är perfekt för mig. 

Jag vet alla dina hemligheter, och du vet alla mina
Du är alltid där och håller mig uppe när jag tappar mitt sinne
Jag önskar jag var starkare, så jag kunde ge dig mer
Jag delar allt jag har och vi hittar ett sätt att leva

Och jag vill bara säga, jag tackar gud för att jag har dig här med mig. 

Och jag känner dig så väl, för att veta att du är perfekt, och du ser, min söta kärlek, du är perfekt för mig. 

Och efter all denna tid, hittade jag aldrig någonting
Som kunde skaka min värd som du gör
Det är sant, något så upphöjt så att inte ord kan beskriva
Det vackra i detta liv är gjort av dig. 

Och jag vill bara säga, jag tackar gud för att jag har dig här med mig. 
Och jag känner dig så väl, för att veta att du är perfekt, och du ser, min söta kärlek, du är perfekt för mig. 
Och jag vill bara säga, jag tackar gud för att jag har dig här med mig. 
Och jag känner dig så väl, för att veta att du är perfekt, och du ser, min söta kärlek, du är perfekt för mig.
Oh, min älskling, jag svär att du är perfekt
Ja, jag lovar, du är perfekt för mig.



Ord: 

belong - tillhöra
secrets - hemligheter
share - dela
sublime - upphöjda 
describe - beskriva 
promise - lovar


Summary:

The song is about a boy who is singing for a girl. The girl doesn't think she's enough, but he sings to her that she is perfect for him and she always can trusts him. He thank God that she is there with him. And he describes for her how much he loves her and she's perfect for him. 


Teenage Dirtbag

Her name is Noel
I have a dream about her
She rings my bell
I got gym class in half an hour
Oh, how she rocks
In Keds and tube socks
But she doesn't know who I am
And she doesn't give a damn about me

'Cause I'm just a teenage dirtbag baby
Yeah, I'm just a teenage dirtbag baby
Listen to Iron Maiden maybe with me

Her boyfriend's a dick
And he brings a gun to school
And he'd simply kick
My ass if he knew the truth
He lives on my block
And he drives an IROC
But he doesn't know who I am
And he doesn't give a damn about me

'Cause I'm just a teenage dirtbag, baby
Yeah, I'm just a teenage dirtbag, baby
Listen to Iron Maiden maybe with me

Oh, yeah, dirtbag, no, she doesn't know what she's missin'
Oh, yeah, dirtbag, no, she doesn't know what she's missin'

Man, I feel like mold
It's prom night and I am lonely
Low and behold
She's walking over to me
This must be fake
My lip starts to shake
How does she know who I am?
And why does she give a damn about me

I've got two tickets to Iron Maiden, baby
Come with me Friday, don't say "maybe"
I'm just a teenage dirtbag, baby, like you

Oh, yeah, dirtbag, no, she doesn't know what she's missin'
Oh, yeah, dirtbag, no, she doesn't know what she's missin'

Hennes namn är Noel, jag har en dröm om henne.
Hon ringer mina klockor, jag har gymnastiken en halv timme
Hon rockar, i Keds och tubsockar.
Men hon vet inte vem jag är, och hon bryr sig inte ett dugg om mig.

Jag är bara en tonårig skithög, älskling
Ja, jag är bara en tonårig skithög, älskling
Lyssna på Iron Maiden, kanske, med mig

Hennes pojkvän har en snopp, han tar med en pistol till skolan
Och han skulle enkelt sparka mig i rumpan ifall han visste sanningen
Han bor i mitt kvarter och kör en IROC
Men han vet inte vem jag är, och han bryr sig inte ett dugg om mig

Jag är bara en tonårig skithög, älskling
Ja, jag är bara en tonårig skithög, älskling
Lyssna på Iron Maiden, kanske, med mig

Oh, ja, skithög, hon vet inte vad hon saknar
Oh, ja, skithög, hon vet inte vad hon saknar

Människa, jag känner mig som mögel
Det är barkväll och jag är ensam, låg och bara iakttar
Hon går över till mig
Detta måste vara på låtsas, mina läppar börjar skaka
Varför vet hon vem jag är?
Och varför bryr hon sig om mig?

"Jag har två biljetter till Iron Maiden älskling, kom med mig på fredag, säg inte kanske, jag är bara en tonårig skithög älskling, som du"

Oh, ja, skithög, hon vet inte vad hon saknar
Oh, ja, skithög, hon vet inte vad hon saknar



gym class - gymnastik
dirtbag - skithög
block - kvarter
mold - mögel
missing - saknar


The song is about a boy who has a crush on a girl on his high school. But there's a problem, she already has a boyfriend, and he doesn't think she knows who he is. He thinks that he is a dirtbag and she doesn't give a damn about him, but when he's lonely she's walking over to him and asks him if he would go and see Iron Maiden with him.