torsdag 16 januari 2014

Ariel Sharon

Ariel Sharon var Israels premiärminister.
2006 fick han en stroke som resulterade att han låt 8 år i koma, den 11 januari så avled han med sin familj omkring sig i sjukhussängen.

Ariel Sharon kunde man se på olika sätt, vilket jag förstår han var en politiker som kunde vad han gjorde. Jag kan tänka mig att han var bra att ha med sig och inte alls lika rolig att ha i mot sig. Han krigade mycket mot vissa länder och dem ville att han skulle anmälas för det, men det var inget som stoppade honom.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om saken, jag tycker att allt som har med krig att göra är väldigt onödigt och även i detta fallet, trots att jag inte är så jätteinformerad inom just detta. Men jag tycker ändå att alla förtjänar ett liv och folk verkligen inte ska mista det på grund av krig.
Sen är det självklart att det är tråkigt att detta hände honom, han förtjänade också ett liv, precis som alla andra.
Men att Sveriges utrikes minister hyllar honom efter hans död, jag vet inte riktigt om jag gillar det. Han kanske var en bra ledare för just det landet, men att uppmuntra till krig tycker jag inte är rätt någonstans.

Källor: http://www.expressen.se/nyheter/ariel-sharon-har-avlidit--blev-85-ar-gammal/

http://8sidor.se/utrikes/2014/01/ariel-sharon-ar-dod http://8sidor.se/utrikes/2006/01/ariel-sharon-haller-pa-att-vakna

http://8sidor.se/utrikes/2006/01/ariel-sharon-har-fatt-svara-skador http://8sidor.se/start/sokresultat?search=ariel%20sharon

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sharon-begravs-pa-mandag_8886556.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18161000.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar