tisdag 26 november 2013

Högtalare

De vanligaste högtalarna brukar byggas på att en ström-genomfluten trådspole som befinner sig i ett magnetfält påverkas av en accelererande kraft.
Membran är som en hinna som låter vissa kemikalier eller partiklar komma igenom. Det finns i högtalarna. Den sätts i rörelse och det bildas vibrationer i luften runt om den. Återföringen är det sista steget i en högtalares funktion, den måsta omvandla detta till ljud som går att uppfatta och tolka.


Som man ser på bilden så är det en högtalare i genomskärning på bilden. Om man har lita egen fantasi eller bara kollar kan man faktiskt se hur likt ett öra det egentligen är. Bara det att detta funkar precis tvärt om. Örats funktion är att öronmusslan får ljudet till örat, in i hörselgången, sätter trumhinnan i svängning. Sen går det signaler upp till hjärnan och allt det där.
Men här så går de elektriska signalerna från sladdarna, till magneten och sätter den i vibration i membranet som jag tycker är som en trumhinna sätts också i svängning och de skickas då ut i denna tratten och då blir det ljud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar