tisdag 26 februari 2013

En obekväm sanning del 3



I förra delen vi såg så började Al Gore prata om 2 kanariefåglar i en gruva, man brukade ta med sådana ner förr och när dom slutade sjunga visste man att syret blev dåligt och då gick man upp igen, de två kanariefåglarna symboliserar de två polerna, de behöver hjälp nu.  

Havsis och Landis, ja, vad är det för skillnad på dem? Och vilken utav dem är man rädd för att de ska smälta? Havsisen spelar mindre roll om den smälter, tänk dig att du har isbitar i ett saftglas en varm sommardag. Isbitarna smälter men nivån saften är på stiger inte. Sen om du tänker dig att du har ett glas med saft och ett glas med isbitar, låter isbitarna smälta och seda hälla ner dem i saften, då kommer du få en annan reaktion, då så kommer saftnivån stiga. Samma sak gäller landisen och havsisen. 
Om då mycket landis smälter från Grönland och en liten del av arktiskt så kommer mycket utav jordens delar hamna under vatten, många personer behöver fly och det bli mycket mer trängsel på de länder där de inte är så mycket befolkning idag. 
För ca 50 år sedan när han föddes så var befolkningen på jorden betydligt mindre 2 miljarder människor bodde här då, och nu 50 år senare så bor här 9 miljarder. Det gör ju också så att utsläppen ökar.
Jag tror att vi människor behöver en chock för att vi ska inse vad som verkligen händer med platsen vi bor på, som "den kokta grodan". Om man lägger i en groda i kokande hett vatten så flyr den rakt upp i luften och iväg. Men om den får ligga i ljummet vatten som sakta men säkert kokas upp så hinner den vänja sig och kokar ända tills någon räddar den. Det samma här, allt förändras så långsamt så vi reagerar inte särskiljt fort på det som händer, men ifall det hade hänt "poof" över en natt så hade våra reaktioner varit betydligt snabbare med att lösa problemet.


Jag själv tycker att Al Gore är jättebra, han har rätt tänk och ett "go" vill få människorna att lyssna och ta åt sig, han börjar här med att försöka få oss att förstå, att inte bara han utan att ALLA ska vara delaktiga med att rädda våran jord. 
Men samtidigt får man ju ta det han säga på båda hållen, så att man inte tror blint på allt han säger utan att se de bra och det dåliga i det han säger, men jag personligen tycker att det mesta utav de han vill förmedla till oss är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar