fredag 8 februari 2013

17-åring sköt ihjäl sin syster

Med ett hundratal hugg av två knivar och en sax ska en sjuttonåring ha huggit ihjäl sin två år äldre syster. Åtta års fängelse blev straffet. 
Gärningsmannens advokat Urban Jansson säger att det kan ha vart en annan gärningsman trotts de tekniska bevisen. Två olika advokater tror att flickan inte levde på ett sätt som familjen ogillade. Hon hade pojkvän och var ute och festade mycket. Brodern som själv hade mördat henne ringde själv polisen, men nekade själv till brottet. Han var bara 16 år när han gjorde det och satt häktad i 7 månader innan beslutet togs. Tidigare så hade hon blivit hotad av både brodern och andra familjemedlemmar. Hon hade gått och pratat om det ett inspelat samtal som nu var viktig inför rättegången.

Källor: http://www.dagensjuridik.se/2012/12/overtygande-bevisning-att-17-aringen-begatt-knivmord-pa-syster-helt-klart-hedersrelaterat 
http://www.8sidor.se/inrikes/2012/12/17-aring-dodade-sin-syster 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15773632.ab 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15834373.ab 

Finner inga ord, seriöst, tänker folk med fötterna nu för tiden? Om någon gör fel, säg åt den "gör om, gör rätt" att döda någon tjänar man inte på i längden hur fel personen än har gjort något. Respekten, hallå respekten?! Var är den någonstans? Ingen förtjänar att dö, inte ens någon som har dödat någon. Hjälp är vad personen behöver få, instinkten till att döda ska ingen ha. Respekten ska ligga åt båda hållen, där i mot är det ju rätt att han kommer i fängelse för att ha gjort något sådant här, föräldrarna borde också sättas in för hot tycker jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar