tisdag 4 juni 2013

Himmel och Jord

Filmen handlade om religioner, eller ner förresten att tro skulle jag nog vilja säga. Om hur det är att verkligen, verkligen tro på något så mycket så att det blir så att någon är så mäktig att den till och med blir kallad gud. Allt ifrån fotbollslag till riktiga religioner.

Jag tycker filmen var bra, man fick verkligen en inblick i hur det faktiskt kan vara, hur man faktiskt kan tänka kring någonting som man faktiskt inte vet någonting om. Ingen i min familj är särskiljt religiös vi är inte med i svenska kyrkan heller. Tillexempel när han frågade varför dem hade just dom begravningsritualerna, han fattade inte frågan, det var för uppenbart för honom. Då började jag tänka, ifall jag fick frågan varför vi tillexempel firar födelsedagar, och varför vi just gör på det sättet vi gör. Ehm, jag kan inte förklara.
Men samtidigt så är jag ju lite i mot det här med att för många tror för mycket på något. Det blir hysteri, världskrig och jag vet inte vad. Man får tro vad man vill, men tro lagom mycket.